SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

HDD'yi Geri dönüşümsüz silme ve Silinen HDD den veri kurtarma

Son Mesajınız 06-04-2009, 11:46 ahmettekin tarafından gönderildi. 21 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  17-01-2007, 14:15 979

HDD'yi Geri dönüşümsüz silme ve Silinen HDD den veri kurtarma

Merhabalar,

Bir Hdd yi geriye dönüşümsüz olarak nasıl siliebiliriz 3. parti programlar varmıdır?

Silinen bir HDD den verileri nasıl kurtarabiliriz. 3. parti hangi programı önerirsiniz?

Kamil ONAT

Dahili ve Harici düşmanlarımızı iyi tanımalıyız...
  •  17-01-2007, 14:39 987 Cevap 979

Cevap : HDD'yi Geri dönüşümsüz silme ve Silinen HDD den veri kurtarma

bence geri donusum istemiyorsan en guzeli format attigin diskin uzerine tekrar birseyler yazdirmandir... uzerine biseyler yazdigin zaman tekrar geri donusum programlariyla data yi recover etsen bile en iyi ihtimalle parca parca kurtariyor ve oda bir ise yaramiyor. mesela bir viedoyu 10 parca halinde kurtariyor. yada resmin yarisi var yaridi yok.....

recovery programina gelin mesut hocamin soyledigi gibi bence en guzeli easy recover... ayrica restorer 2006 data recovery programinida kullanabilirsin....

kolay gelsin =)

Özkan ERDOĞAN
    YTÜ

Bir mefkûreye sevdalı olma, o mefkûreyi gerçekleştirme istikametinde çok önemli bir donanımdır.......
  •  17-01-2007, 15:03 997 Cevap 987

bu arada birde Paragon Hard Disk Manager Professional programıyla diski formatlayabilir, bakım yapabilir, cizme yonetimini ayarlayabilir, geri donusum yapabilir hatta isletim sisteminin oldugu c diskinde yeni patitionlar bile olusturabilirsin...
    Özkan ERDOĞAN
    YTÜ

Bir mefkûreye sevdalı olma, o mefkûreyi gerçekleştirme istikametinde çok önemli bir donanımdır.......
  •  17-01-2007, 15:26 1005 Cevap 997

O halde şunu sorsam HDD lerin çalışma prensibi (Bigileri tutma indexleme silme gibi yoksa donanım olarak değil) hakkında bilgi verebilirmisiniz. yada bununla ilgili bir makale varmıdır? Birde windows kullanırken klasik silme komutu yerine özel bir programı silmek için kullanaiblirmiyiz geri dönüşümsüz bir şekilde. yani her hangi bir kurtarma programı ilede geri dönemeyecek şekilde.

Kamil ONAT

•  17-01-2007, 15:42 1013 Cevap 1005

hocam basitce hdd calısma sistemi;

hdd 1 ve 0 ile kayıt tutar. 1 sinyal var 0 sinyal yok anlamındadır. hdd datayı yazarken icindeki plaka uzerine I (1) ve / (0) işeretlerini yazar ve bunu yazarken plaka devamlı doner ve plaka dondugu icin data parca parca yazılır ama biz bütün goruruz. biz o datayı sil dedgimiz zaman hdd datayı silmis gibi gosterir ama  I ve / işaretleri hala plaka uzerinde duruyordur. tekrar hdd uzerine datalar yazdırdıkca hdd I ve / işaretlerini degistirerek verileri degistirir. boylece eski veriler kaybolur. recovery programlarıda  I ve / işaretlerini tekrar toparlayarak dataları gun yuzune cıkarırlar. demem oki uzerine yazmadıkca verilerin kaybolacagını zannetmiyorum. ama bir program vardı FBI CIA falan kullanıyormu o işaretleri falan tamamen siliyormus denemedim ama ne kadar dogrudur bilemiyorum programı bulayım rapide update edeyim sen bir dene belki işine yarar =)

Özkan ERDOĞAN
    YTÜ

•  17-01-2007, 15:58 1018 Cevap 1013

Benimde demem şu ki; tüm işlertim sistemelri için bu geçerli mi? Bir zamanlar unix kullanıyordum ve rm komutu ile silinen dosyalar artık geri gelmiyordu. Kastım şu acaba windowsun file sistem yapısından dolayı mı bu böyle. Yoksa bir hdd üzerindeki 1 ve 0 ları silmek çok zor olmasa gerek. en azından bildiğim bilgisayar bigisi bunu söylüyor. Hdd üzerine 1 leri ve 0 ları yazdıran güç bunun tersini yapabilir. herşey zıddıyla vardır kainatta: siyah beya, iyi kötü, gece gündüz, 1 0 :), pek tabii kayıt edilen bilgiler ve silinen bilgiler. Silinemz diyoruz ama mevcut programlar mı silmiyor bu insanlar bunu siler sonra tüh vah yanlış sildik nasıl etsekte geri gelse derler diyemi bu silme işi zorlaştırılmış?

Kamil ONAT

•  17-01-2007, 16:06 1021 Cevap 1018

yukarıda hakan hocamın soyledigi gibi biz datayı sildigimiz zaman işletim sistemi orayı bos olarak isaretliyor. dogal olarak işletim sistemiyle alakalı oluyor. diger işletim sistemlerinde boyle bisey varmı bilmiyorum ama. bu arada soyledigim o programı bulamadım hocam kusura bakma. bir ara netten indirmistim ama 1 ay once laptopum calındı ve o bilgide icindeydi. simdi yine nette aradım ama programın adını hatırlamadıgım icin bulamıyorum.
    Özkan ERDOĞAN
    YTÜ

•  17-01-2007, 16:10 1022 Cevap 1021

fikrim geldi paylaşayım. 1 ve 0 ları yazan işletim sistemi amca. sil dediğimizde tüm 1 leri 0 yapsa silmiş olmaz mı tamamen? yani tüm 1 lerin 0 yapılması olayı zor olmayan bir hadise diye düşünüyorum. siz ne düşünürsünüz?

Kamil ONAT

•  17-01-2007, 16:25 1025 Cevap 1023

Hakan bey bahsetmiş olduğunuz programın tanımında farklı ifadeler var. Yanılıyor olabilirim. Bumudur?

http://www.tamindir.com/program/10905/Acronis_Privacy_Expert_Suite_9.0_Build.htm

Acronis Privacy Expert Suite programı bir internet güvenlik yazılımıdır. Genel Özellikleri: -Pop-up (açılır pencere) önleyicisi -Casus yazılım denen spyware'leri sisteminizden temizleme. -İnternet geçmişini temizleyebilme. -Sistem taraması ve bakımı yapabilme. -Silinmiş dosya ve klasörlerinizi kurtarabilme. Not: Programın tam sürümünü edinebilmeniz için gereken tutar $39.99.

Kamil ONAT

•  18-01-2007, 15:03 1142 Cevap 1045

Evet tam olarak sorduğum buydu. HDD leri kalıcı olarak silmek. ama ben sizin yazdığınız metini tam olarak anlayamadım. Biraz daha yarıntılı yazarsanız. Çünkü öğrenmek istediğim şeylerden biride buydu hdd lerde bilgi tutma mantığı.
    Kamil ONAT

•  19-01-2007, 10:07 1252 Cevap 1232

Çok teşekkür ederim hakan bey çok hoş bir makaleydi istifade ettim.
    Kamil ONAT

•  11-02-2007, 18:16 3676 Cevap 1401

HDD leri donusumsuz olarak silmek icin BCWipe programini oneririm.

http://www.jetico.com/index.htm#/bcwipe.htm

Eğer iyi olmayı istiyorsan, önce kötü olduğunu düşün.
  •  13-02-2007, 21:28 3877 Cevap 1142

Bir Kitap Düşün  Hızlı Formatlama işleminde  Kıtabın Üst ve alt Kapak Kısmınındakı  Bilgileri Siliyor  Yavaş Formatmalada Kitabın Tüm Sayfalarını Silme işlemi Yapıyor Bu Yüzden Yavaş Formatlama işlemi Uzun Sürebiliyor ...
    Etiket ten Reklam Çok Konuşandan Adam Olmaz..

Groups :
    http://groups.google.com.tr/group/Microsoft-Sistem-Uzman?hl=
    Software Share http://networksoft.iblog.com
  •  21-04-2007, 14:55 12576 Cevap 980

Hdd tek parça goruo oysa benim hdd 2 ye bolunmustu
  •  23-04-2007, 10:30 12781 Cevap 12588

HDD den veri kurtarmam lazım

80 gb samsung ide hdd'im var. ilk kurarken hdd  ikiye bolmustum c 30 GB  ve d 44 Gb diye. Ancak Windows  arızalandı ve  c ye format atıp  yeniden kurdum, Bir süre norma çalıştı ancak bir gun sonra açtığımda geçersiz disk CTRL+ALT+DEL e basın die uyarı geldi. Bende baska bilgisayarda hdd açıp yedeklerimi alım dedim ama hdd tek parça goruyor 74,56 GB. Bilgilerime ulaşamıyorum Yardımcı olursanız sevinirim

•  24-04-2007, 8:48 12962 Cevap 979

http://www.killdisk.com/  buradaki programla istediğinizi yapabilirsiniz. birde FBI kullandığı program ise evidence eliminator programıdır.

kolay gelsin. 

•  26-04-2007, 19:15 13574 Cevap 12956

Cevap : yanıt vermiyor

merhaba;

3 ncü parti yazılım yukleyip bilgisayarda açtım ancak hdd yine tek parça goruo devam et dedim hdd den tık tık tık de sesler gelio.

•  07-05-2007, 17:01 15564 Cevap 13574

Cevap : yanıt vermiyor

Diskinde bad sektör olmuş olabilir çıkan sesler buna işaret eder ilk olarak chkdsk /f/r yap sonrasında fixmbr , fixboot yap sonra tekrar işlemleri tekrar dene.
  •  17-05-2007, 21:47 16912 Cevap 1142

Merhabalar..

Öncelikle Windows yada Dos işletim sistemlerinde dosya ve dosyalama mantığı Unix ve Linux ta olduğu gibi değildir. Dosyaların uzantısının ne olduğuna dair bir içerik başlangıcı vardır ve dosya başında ve sonunda flagler vardır. Bunu biraz yayarak anlatmaya çalışayım aslında sabit disklerin tek amacı üzerinde veri tutmaktır. Asıl işlemi işletim sistemi yapar yani bir otel düşünün ve siz otelden birini arıyorsanız yada boş oda arıyorsanız danışmaya gidersiniz danışmada aradığınız kişi yada boş oda bilgisi vardır. HDD lerde böyledir makinemizi ilk açtığımızda HDD kafası Boot Sector diye adlandırdığımız bu kısma gider ve sistem dosyalarının nerde olduğunu sorar ve bunları okuyarak bize makineyi açar. Dosyalar HDD içerisinde dağınıktır fakat herbirinin nerde başlayıp nerde bittiği ve ne dosyası olduğu bellidir. Umarım anlata bilmişimdir.

Şimdi gelelim nasıl kalıcı sileceğimize Windows işletim sistemlerinde HDD nizdeki bilgiler 35 formata kadar kurtarılabilir bu rakam % 100 değildir ama  % 80 kurtarılabilir. Bunun için internetten çok rahat bulabileceğiniz ücretsiz bir program vardır adıda eraser. Şuanda 5.82 versiyonu vardır bu program windowsun Mouse sağ menüsüne yerleşir ve bir klasör yada dosya silerken sağ tuş eraser diyerek çok kolay yapabilirsiniz. Aynı şekilde geri dönüşüm kutusunuda kullanabilirsiniz program size helpinde yön gösterecektir. Program içinde options menüsünden Gutmann seçerseniz 35 defa rastgele değerler yazılacaktır dolayısıyla dosyayı kurtarmak imkansız olacaktır fakat bu yöntem silme işleminin süresini uzatacaktır. Umarım işinize yarar program free ve open source dur değişiklikte yapabilirsiz program C++ da haırlanmıştır. Buda programın linki http://www.heidi.ie/eraser/

Saygılarımla....Smile

•  05-04-2009, 23:33 62376 Cevap 16912

Merhaba bir konuda  mümkünse yardımınızı isteyeceğim.Ben format atarken yanlişlıkla d sürücüsünü sildim ve bütün belgelerim ve bilgisayardaki herşey o sürücüdeydi acaba geri getirebilmemin hiçbir yolu yok mu =(

•  06-04-2009, 11:46 62377 Cevap 62376

EasyRecovery v.b. silinen dosyaları geri getiren programları deneyebilirsiniz. EasyRecovery  Professional'ı tavsiye ederim. Ben 2 kez format attıktan sonra bile dosyaların geri gelebildiğini görmüştüm. Format attığınız diskten dosyaları geri getirmeden önce üzerien hiçbir yeni veri yazmamaya dikkat edin yalnız.
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com