SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

vpn uzerınden yazıcı paylaşımı

Son Mesajınız 19-08-2009, 16:00 TorQ. tarafından gönderildi. 3 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  17-08-2009, 19:06 62692

vpn uzerınden yazıcı paylaşımı

Merhaba arkadaşlar

sorunumu kısaca özetlemek ıstıyorum.

Öncelıkle sistemın bılgısını vermek ıstıyorum.

2 ayrı noktada sıstemımız var ve vpn uzerınden bırbırını gorebılıyor.Fabrıka ve ofis.

Benım yapmak ıstedıgım olay net olarak su:

Ofısten remote bağlantı ıle fakrıkadakı server a baglanıp çalışma yapabılıyoruz ıstedıgımız olay prınt cıktısını almak ıcın ofıste bulunan yazıyı kullanmak  kısaca vpn var ıkı nokta bırbırını gorebılıyor ankaradakı serverda işlem yapıp çıktıyı ıstanbulda ofıstekı yazıcıdan almak ısıtıyorum yazım network yazıcısı bu mümkün ise bunun nasıl yapılacagı hakkında bana yardımcı olursanız bıraz acıklamalı bılgıler sunarsanız cok sevınırım.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

•  19-08-2009, 10:37 62693 Cevap 62692

Cevap : vpn uzerınden yazıcı paylaşımı

Uzak masa üstü ile bağlandığınızda bilgisayarınızda eklenmiş olan yazıcılar yerel kaynaklar (sabit diskler, yazıcılar, paralel port vs.) bağlanılan bilgisayardada görünecektir. işletim sistemleri farklıysa yazıcının özelliklerinden ek sürücü olarak eklemeniz olası problemleri ortadan kaldırır.

site to site vpn olan yapılarda network yazıcısı kullanıyorsanız static olarak yazıcıyı ekleyebilirsiniz. bunu yapmak için; bağlandığınız server ın üzerinde sırası ile

yazıcı ekle

yerel yazıcı

yeni bağlantı noktası oluştur

standar tcp/ip port

yazıcının ipsini yazın

uygun sürücülerin yolunu göstererek kurulumu tamamlayın

•  19-08-2009, 13:42 62697 Cevap 62693

Yani kısaca gebzede bulunan server a istanbul fulyadaki network yazıcıyı kurmak yeterli olucak yapılması gereken tek sey bu bunu yaparsak istanbuldan gebzedeki server a bağlandıgımızda bır gelgeyi prınt ettikmi istanbuldaki yazıcıdan cıktımızı alabılıcez doğruyum dimi.yanlıs anlamadım
  •  19-08-2009, 16:00 62700 Cevap 62697

evet
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com