merhabalar
firewall dan msn messeger ve google talk u kısıye ozel bloklama yapmak ıstıyorum.firewall da kısının ip sını source kısmına yazıyorum ve 1863,1493.1542,1963 portlarını drop yapıyorum ama msn hala acılıyor acaba neyı eksık yapıyorum msn messenger ve google talk nasıl engelleme yapabılırım.
Zywall İDP bölümünde signature kısmında "IM" seçiyorsunuz..
ve gelen listede msn hesap açılış kısmını işaretliyor ve drop diyorsunuz..
bununla iligli bir makale sanırım yakında yayınlanır.
merhaba
zywall üzerinde url filter varmı bilmiyorum ama ben smoothwall kullanıyorum. Burda msn portlarımı kapattığım gibi ayrıca messenger ın login olmaya çalıştığı ip leri ve domain leri blokluyorum şu ana kadar aylardır sorunsuz çalışıyor ve kullanıcıya görede yapabiliyorum. Sadece fikir vermek istedim Zywall u bilmiyorum ama eğer buna benzer bir url filter var ise aşağıdaki yerlere ulaşmayı engelle bende işe yarıyor
messenger.hotmail.com
webmessenger.msn.com
msgr.hotmail.com
loginnet.passport.com
kolay gelsin...
Ali Seckin BASIPLIKCI: merhaba zywall üzerinde url filter varmı bilmiyorum ama ben smoothwall kullanıyorum. Burda msn portlarımı kapattığım gibi ayrıca messenger ın login olmaya çalıştığı ip leri ve domain leri blokluyorum şu ana kadar aylardır sorunsuz çalışıyor ve kullanıcıya görede yapabiliyorum. Sadece fikir vermek istedim Zywall u bilmiyorum ama eğer buna benzer bir url filter var ise aşağıdaki yerlere ulaşmayı engelle bende işe yarıyor messenger.hotmail.com webmessenger.msn.com msgr.hotmail.com loginnet.passport.com kolay gelsin...
Merhaba Bu şekilde hotmailden maillerede bakılamaz ama
Hayır engellemez ...
Tanju Demir: Ali Seckin BASIPLIKCI: merhaba zywall üzerinde url filter varmı bilmiyorum ama ben smoothwall kullanıyorum. Burda msn portlarımı kapattığım gibi ayrıca messenger ın login olmaya çalıştığı ip leri ve domain leri blokluyorum şu ana kadar aylardır sorunsuz çalışıyor ve kullanıcıya görede yapabiliyorum. Sadece fikir vermek istedim Zywall u bilmiyorum ama eğer buna benzer bir url filter var ise aşağıdaki yerlere ulaşmayı engelle bende işe yarıyor messenger.hotmail.com webmessenger.msn.com msgr.hotmail.com loginnet.passport.com kolay gelsin... Merhaba Bu şekilde hotmailden maillerede bakılamaz ama