İlgili server 5 günden beri teknik servisimde...
Yaşadığım problemler...
Nlite programını kendi cdsi içersinde çıkan sata raid driver i ile birleştirdim oluşturmuş olduğum array deki disklerimi görmedi... Sonra problemin driverdan kaynaklandığını düşünerek linklerde verilmiş olduğu gibi güncel raid driverini windows umun içersine gömdüm...
Bu sefer array ve disklerimi gördü... Fakat product key ekranındaki sonraki windows logosunun hemen sonrasında mavi ekran vermeye başladı...
Sonra Raid konfirigasyonuna döndüm... Çeşitli şekillerde raid 1 olarak 2 disk olarak tekrar ve tekrar denedim... Yine olmadı...
Bu sefer server i saf hp nin kendi donanımı haline getirip tek disk raid 1 olarak ayarlayıp tekrar denedim yine aynı ekran yine mavi ekran... Yılmadım...
Bu seferde raid denetçisinde problem olduğunun düşünerek tek diskimi raid denetçiden iptal ederek ide modda çalıştırdım ve güzel sonuç windows açıldı...
Hemen akla sata denetçi driver i geldi... Ertesi HP destek aranarak güncel driveri istedim... indirdiğim ve göndermiş olduğıunuz yerdeki linkteki driverin doğru olduğunu teyit aldım...
Sonraki Hp destek aramalarımda Bios u resetleyin gibi bir çok geçersiz sebepler sundular... Neyse onları yaptık herşeye rağmen ve denedim olmadı...
Sonra hp destekdeki teknisyen arkadaşlar ile Raid konfirigasyonun beraber yaptık yine olmadı...
En sonunda bi dahaki hp destek ile konuşmamda Floopy ile kurulum yapmamız gerektiğini nLite kurulumlarında problem çıkacağını ve destek vermeyeceklerini söylediler.. Uzun süre tartıştık.. ve başka bir üst makam ile konuştuğumda en sonunda hp destek geldi ve serverimi anakart üzerindeki raid denetçi problemi olarak kayıt tutturularak server imi değiştirdim...
Tamam dedik problem çözüldü mü ? Hayır !....
Yeni gelen serverda da aynı hatayı yaptı...
Geriye ya gerçekten Hp ML110 serisinde Floopy ile kurmamız gerekli... ama bunun hiç bir mantıklı tarafı yok... yada Hp nin vermiş olduğu driver hatalı...
Şu an hala problem devam ediyor ve server elimde kalmak üzere...
Eğer sabır ederde okursanız HP ML110 serisi hakkında hemen karşılacağını bir problem hakkında bilgi sahibi ve benim denemelerim sonrası edinfdiğim tecrübeye sahip olursunuz....
Şu an galiba USB Floopy alıp tekrar deneyeceğim...
Yorumlarınızı Bekliyorum..
Saygılar...