SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

MSN Şifrelerinin Hacklenmesi Nasıl oluyor ve nasıl korunmalı?

Son Mesajınız 17-04-2007, 23:43 olgac tarafından gönderildi. 14 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  11-04-2007, 10:47 10636

MSN Şifrelerinin Hacklenmesi Nasıl oluyor ve nasıl korunmalı?

Merhaba arkadaşlar son günlerde MSN lerin Hacklendiğini sık duyar oldum. Acaba bu işlem nasıl gerçekleştiriliyor bunun için tedbir olarak neler yapılabilir eğer aydınlyıtırsanız sevinirim.
    Ümidini kaybetmiş olanın,başka kaybedecek şeyi yoktur. BOLSE
  •  11-04-2007, 12:06 10650 Cevap 10645

Cevap : MSN Şifrelerinin Hacklenmesi Nasıl oluyor ve nasıl korunmalı?

(bu yeni birşey değil, eskiden beri msn şifrelerini brute force ataklarla kırarız). Hocam öncelikle teşekür edirim ama bu ataklar nereye yapılyor kulanıcının pc sine yönelikmi yapılıyor yoksa msn adresine yönelikmi birazdaha açabilirmisiniz. diyelimki böyle bir sorunla karşılaştık ve msn mizi ele geçiren kişiyi tespit etmenin yolları varmıdır. Yani  o kişinin ip adresini nasıl tespit edebiliriz? veya bir makam varmı bu durumda müracaat edebileceğimiz? Bir arkadaşın ilettiği bir konu bu arkadaşın msn adresini hacklemişler ve kişi lestesinde bulunan bazı kişelerden köntür istemişler o kişelerde göndermişler. böyle bir durumda bu kişiyi tespit edebilmenin yoları varmı? gerçi minareyi çalan kılıfını hazırlar ama yinede bir yöntemi yokmu eğer vaktiniz varsa aydınlatırsanız sevinirim. 
  •  11-04-2007, 12:14 10655 Cevap 10654

diyelimki böyle bir sorunla karşılaştık ve msn mizi ele geçiren kişiyi tespit etmenin yolları varmıdır. Yani  o kişinin ip adresini nasıl tespit edebiliriz? veya bir makam varmı bu durumda müracaat edebileceğimiz? Bir arkadaşın ilettiği bir konu bu arkadaşın msn adresini hacklemişler ve kişi lestesinde bulunan bazı kişelerden köntür istemişler o kişelerde göndermişler. böyle bir durumda bu kişiyi tespit edebilmenin yoları varmı? gerçi minareyi çalan kılıfını hazırlar ama yinede bir yöntemi yokmu eğer vaktiniz varsa aydınlatırsanız sevinirim. 
  •  11-04-2007, 12:17 10659 Cevap 10655

Ayrıca msn hesaplarının bulunduğu serverler msn şirketine ait oluyor doğrumu anladım hocam. veya bazı formlara üye olurkende mail adresi yazıyoruz o formlardanda bu tür eylemler gerçekleştirilebilrmi?
  •  11-04-2007, 12:26 10664 Cevap 10661

Ok hocam çok teşekür ederim bilgileriniz için sağ olun.

•  11-04-2007, 12:32 10668 Cevap 10664

eser ekiden yapabilirsin ama şimdi o atagi yada öyle kırma sistemini yapamazsin hotmail servisi senin o kadar baglantina izin vermez bir digeride 12 karekterli ve ASCII kodlu bir pass Nasil kırılır bilmiyorum kırılma sistemi kullanicin bilgisayarini dinlemek yada izlemek yada local networkte arp üzerinde hackin yada olmadi trojan kullanarak hesaba ulaşmak hotmail servisleri kırılsaydi zamaninda kiran bir ark oldu kucuk bir trojan sayesinde bir mail okuma aninda pasword sizin hesabiniza geliyordu ama hotmail bunlarin cok onune gecti şans isi oldu artik :)
    www.bimbilgi.com
  •  11-04-2007, 13:20 10689 Cevap 10682

Sanırım hotmailde patlak veren xss açıklarına da dikkat etmek lazım.Bir süre önce bu açık belirlendi.Fakat birçok servisi için hotmail bu açığın önüne geçdi.Yinede halen açık servisler var.Bu açıkda cookieler kullanılıyor.Örneğin gerekli cookieleri çalabilecek kodun bulunduğu sayfayı saldırgan bize mail atıyor.Bizde hotmail hesabımıza logon durumdayken bu linke girdiğimizde kullanıcı cookielerimizi ele geçirebiliyor.Fakat tabiki şifreyi değil.Bu yüzden cookie ile girdiği mail hesabımızda şifremizi resetleyip aynı maile şifre gönderilmesini istiyor.Gerçekten güzel bi yöntem.Ama tükenmek üzere.Birkaç servisinde xss açığı kaldı hotmail'in.
  •  11-04-2007, 14:04 10695 Cevap 10689

Değerli hocalarım ve arkadaşlarım verdiğiniz bilgiler için çok teşekür edeyiorum anlaşılan kullanıcaların kesinlikle dikkat etmesi gerekiyor.  
  •  11-04-2007, 21:25 10774 Cevap 10689

Merhaba ; Şimdi denmiş ki bruteForce (: Security dalında tr nin gelişememsinin en büyük nedeni sürekli varolan Terimleri tartışmaları . Yeni bir icraat olmaması . Okadar post var (: .....

anilerduran arkadaş birazdaha yenilikçi bi gözle atlamış olaya . Ve onun dediği gibi Son aylarda Hotmail lerin ve diğer servislerdeki Maillerin çalınma Sebebi Xss & Css gibi cookie çalmaya dayalı Açıklardır ve bunun hala önüne geçilemedi ve bana kalırsada geçilmesi biraz zor olsa gerek (:

Ayrıca BruteForce Denilen attack türü artık en basit pop3 servisine bile zor yapılıyor.

Bir arkadaşda demişki . " Msn Adresi hacklemek , hacker lık değildir . Msn hacklenmez hacklendirilir " işte budur Wink

•  12-04-2007, 8:27 10833 Cevap 10785

Arkasına post atan olursa iyi olmaz derken anlayamadım Eser :)

Burada gördüğüm kadarıyla bir tartışma yada münakaşa yok zaten.Herkes bildiği saldırı yollarından bahsediyor.

Gmail içinde xss açığının bulunduğu söleniyor birkaç yerde bende gördüm.Fakat bu illaki mail servisinde olmayabilir.Mesela en son hotmail'in calendar servisinde bu açık ortaya çıkmış.Fakat korunmak için yazılmış toolbar'a eklenen araçlar var.Sürekli girilen sitede xss taraması yaparak bize bildiriyor.Bulursam buraya ekleyebilirim.

•  12-04-2007, 9:47 10840 Cevap 10833

xss açıklarına hotmail mynet gmail de çok rahatlıkla rastlayabilrisiniz.ayrıca xss yi cross site  script yani çapraz kod çalıştırma yöntemi ile sadece mail deil bir çok site hacklenmekte  microsoft bu konu ile ilgili bir tool yayınladı Anti Xss Aracı  tool a  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=EFB9C819-53FF-4F82-BFAF-E11625130C25&displaylang=en bu adresten erişebilrisiniz.  tool için framework 2.0 olmak zorunda  saygılar
  •  12-04-2007, 16:03 10948 Cevap 10840

•  16-04-2007, 20:56 11618 Cevap 10956

Ayuksel'i cok merakli, Anil'i cok arastirmaci, Hakan bey'i cok uzlasmaci, Serhat'i cok cool, Eser'i cok asabi, Mesutuda cok hacker gordum yaavvSmile

Biri bana soylesin lutfen, sen msn hack edebiliyonmu diyen akrabalarimdan nasil kurtulabilirim, Eser'in dedigi gibi, ben network&system lemi ugrasiyom diyim,  yoksa mesutun dediklerini yapip aliyim mi sifreleri, biktim usandim yaaavv :(   (kendimide cok kubi gordum buarada)
  •  17-04-2007, 23:43 11756 Cevap 10676

Arkadaşlar kimsenin değinmediği bir yol daha var.Sosyal Mühendislik.Yeni ve saf üyelerle msn'de sohbet esnasında farklı yönemlerle kurban'ın(aslında sevmiyorum bu deyimi)kendisi şifresini hacker'a(ki ben lamer diyorum bu tür vatandaşlara)kendi elleriyle veriyor.

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com