SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

evdeki bilgisayar ile hosting hizmeti verme

Son Mesajınız 21-06-2010, 11:21 ekinonline tarafından gönderildi. 2 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  02-07-2009, 16:07 62599

evdeki bilgisayar ile hosting hizmeti verme

evimdeki makine ile hosting hizmeti verebilirmiyim. ip adresim sabit. iyi bir makinem var. adsl bağlantım mevcut. makineye w2003server kurdum. bundan sonra ne yapmalıyım. sırayla bunu bana anlatırsanız çok sevinirim. bu makine ile sadece 5 adres barındıracağım
  •  06-07-2009, 0:17 62603 Cevap 62599

Cevap : evdeki bilgisayar ile hosting hizmeti verme

Merhaba kardeşim ilk cevabımı en iyi olduğum konuda vermek istedim.

Web hizmeti verebilmek için bir çok şartı yerine getirmişsin. Şimdi sırada bir web hosting kontrol paneli alman yada warezden bulman.

Plesk, Entrenix yada Cpanel senin işini görecektir.  Windows Serverlarda sana en iyi olarak pleski tavsiye ederim. 

Web hosting kontrol paneline sahip olup yükledikten sonra  artık hizmet verebilirsin.

Ama ben sadece kendi sitemi yayınlayacam diyorsan modeminden 80 portunu aktif et ve server 2003 ün olduğu pc ye yönlendir. pc ye IIS veya apache kur default web Sitesini kendi klasörüne göre ayarla ve yayına başla..

Hadi Kolay gelsin daha fazla için yazdığım başlıkları tekr tek araştır..

•  21-06-2010, 11:21 63056 Cevap 62603

Cevap : evdeki bilgisayar ile hosting hizmeti verme

iis ve dns hakkında yeteri kadar bilgi topladık. Şu an okulun bütün makineleri için bir w2003sewrver tarafından kontrol ediliyor. Yaptığımız bir web sayfası intranette öğrenciler tarafından kullanılıyor. iis ayarları intranette düzgün çalışıyor. Şimdi;

Alacağımız sunucunun fiziki özellikleri ne olmalı. Bu sunucuya w2003server Web Edition kurulduktan sonra iis kurmamız yeterlimi. Bu konuyu hiç bilmediğimiz için deneme yanılma yapmak istemiyoruz. Zaman kaybetmemek için de sizlerden yardım bekliyoruz. Arkdaşlarımız şöyle bir sunucu ve özellikleri yeterli derse hemen onu okul olarak alacağız. daha sonra kaç mbitlik hat lazım bunu nerden bulabiliriz bunu halletmek istiyoruz. Sabit ip alacakmıyız. internet çıkışı için dns ayarlarını başka bir kurumdan mı almalıyız. Kısaca; bu işlemlerin iş akışı nedir. Bir algoritma gibi düşünürsek nasıl basamaklandırmalıyız bu işi 

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com