SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

kullanıcılara local admin yetkisi vermek

Son Mesajınız 23-07-2010, 15:51 ibrahim_selcuk tarafından gönderildi. 2 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  03-06-2009, 14:42 62519

kullanıcılara local admin yetkisi vermek

Merhaba 80 kullanıcısı olan bir dc de çalışıyorum. bu kullanıcılara local admin yetkisi vermek istiyorum fakat tek tek dolaşarak değilde gpo ile yada script ile yapabilirmiyim. şimdiden tşk ederim.
  •  05-06-2009, 16:50 62539 Cevap 62519

Cevap : kullanıcılara local admin yetkisi vermek

GPO RESTRİCTED GROUPS DA KULLANICIYA LOCAL ADMİN YETKİSİ VERMEK

Active directory users and comp.  Da oluşturduğumuz ou’ya sağ tıklıyoruz ve özellikler kısmında açılan pencerede daha önce uyguladığımız policy e edit diyoruz.

Açılan pencerede yapacağımız ayarlar computer üzerinde etkili olacağından, computer configuration, Windows settings, restricted groups a sağ tıklayop  add group.. tıklıyoruz.

Add groups’a, yapacağımız işlem local admin yetkisi vermek ve local admin de kullanıcı bilgisayarında administrators  grubuna üye olduğu için buraya administrators yazıyrouz ve ok tıklıyoruz.

Açılan yeni pencerede add diyoruz.

Add dedikten sonra add member kısmında browse a tıklıyoruz ve kullanıcıları biliyorsak enter the object names to select e yazıp  check names e tıklayarak domaindeki doğru kullanıcı olup olmadığını denetliyoruz ve username@domain.com şeklinde çıkıyorsa ok diyoruz ve geçiyoruz.

Restricted groups a tıkladığımızda sağ tarafda oluşturduğumuz administrators grubunu görebiliyoruz ve sağ tıklayıp properties i tıkladığımızda local admin yetkisi vermek istediğimiz kullanıcıları görebiliyoruz.

domain de bulunan ve local admin yetkisi vermek istediğimiz kullanıcının computer accunt unuda kullanıcının bulunduğu ou ya move ediyoruz.

Son işlem olarak yaptığımız ayarların aktaf hale gelmesi için start, run, gpupdate /force comutunu çalıştırdığımız da Domain controller tarafında yapılacak işlemler bitmiş olacaktır. 

Kullanıcı tarafında da aynı şekilde bizim yaptığımız policy ayarlarının aktaf hale gelmesi için başlat, çalıştır, gpupdate /force comutunu çalıştırmanız yada pc yi restart etmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra baktığınızda fzengin kullanıcısınin artık pc de local admin yetkisine sahip olduğunu göreceksiniz.

•  23-07-2010, 15:51 63075 Cevap 62539

Cevap : kullanıcılara local admin yetkisi vermek

Ben bunu kullanmak istiyorum ancak yapamıyorum.

daha önce yapmıştım aynı şekilde yapmama rağmen olmuyor. Bilgisayar hesabının olduğu organiztioan unit üzerinde gpo oluşturuyorum bilgisayar yapılandırması kısmında windows settings security setting restricted group kısmında add group dediğimde isim veriyorum sonra borws sekmesinde yukarı tarafa domain user kullanıcısını ekliyorum aşşağı tarafa ise Administrator grubunu ekliyorum yani domain uzers olan herkes local admin olsun. Hem domin controler üzerinde hem client üzerinde gpupdate /force komutunu çalıştırıyorum ama değişen bişi olmuyor user gene user olarak kalıyor admin grubuna dahil olmuyor.

Ne yapmalıyım sizce neden açlışmıyordur.

teşekkürler;

• RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com