Merhaba
Konuyla ilgilenen arkadaslara şimdiden cok teşekkur ederim
Çalışmıs oldugumuz firmamdaki işletim sistemim wındows server 2003 small business service pack 2 sistemimin üzerine domain yapısı ve exchange yapısı kurulu client kullanıcı sayısı artısı olmadan once serverımla ılgılı problem yasamamaktaydım sistemim uzerıne mevcut 5 kullanıcı harıcınde 13 kullanıcı daha ekledıkten sonra server uzerındekı dosya paylasımlarını gorememeye basladım servera baglantı kuruyor fakat dosya ısımlerı paylasımlar gorunmuyor servera sabah ılk ıstekte bulunan clıent gun ıcerısınde sorunsuz bır sekılde dosyalarına ulasabılıyor lısans asımından sonrakı kullanıcılar servera ulasabılıyor fakat dosyalarını goremıyor server uzerıde ve loglarda devamlı lisans uyarısı veriyor serverım uzerındeki mesaj
Lisans uyarısı
Uyarı:
Sunucu basına modunda lisanslanan bir ürün için lisans kullanımı satın alınan en cok lisans sayısına ulastı yeni lisans istekleri karşılanmayabilir
daha fazla bilgi için uygulama olay günlüğünü veya yönetimsel araclar klasorunden lisansa bakın
microsoftla görüşmelerimde asagıda belırtmıs oldugum lisansı satın almamızı belirtiler
Microsoft® Windows Small Bus CAL Ste 2008 Sngl OPEN 5 No Level User CAL 4
satın almıs oldugum bu urunu serverıma dahil etmek istedıgımde denetim masasında lisansa bastıgımda su uyarı mesajını alıyorum Daha cok lisans eklemek için Small business server için Windows server 2003 teki lisans ekleme sihirbazını kullanın mesajı verıyor
elimdeki 20 kullanıcılı Windows Small Bus CAL Ste 2008 Sngl OPEN 5 No Level User CAL 4 lisansıma nasıl ekleyebılırım
konuyla ılgılenecek arkadaslara cok tesekkur ederim
Mehtan YAVAS
mail: mehtanyavas@hotmail.com
tel : 05422067376