Merhaba Arkadaşlar Görüyorumki IRC Serverlar Üzerinde Hala Chat Yapmayı Seven Arkadaşlarımız Var...
Bu İşi Yapmak İçin Genelde IRC Sunucuları Üzerinde SHELL Hizmeti Veriyoruz Diye İnsanların Paralarını Alan İnsanlar Var.
Korkmayın Artık Herkes Kendi RIC Serverını Bedava Kuracak
Xp , 2003 Server Fark Etmez Her Türlü İşletim Sistemi Üzerine Kurabilirsiniz.
Öncelikle IRCXPro İsmindeki Programı Download Edin ( http://www.brothersoft.com/ircxpro-messenger-download-15842.html )
Bilgisayarınıza Kurun ( İleri İleri İleri Vs Son )
Program Üzerinden Yapacağınız Ayarlar Sadece Sunucu Üzerindeki Ayarlardır.
ee Kurduk Ama İnsanlar Mesela irc.cansedshop.com yazıp nasıl sunucumuza girecek ???
Öncelikle IRC Olarak Kullanacağınız DOMAIN'inizin Yönetim Konsoluna girin ve irc.domainadınız.com - Ip Numaranız şeklinde Bir Kural Ekleyin ( Hosting Firmanıza Danışarak ta Yaptırabilirsiniz ücretsiz )
ping irc.domainadınız.com olarak göreceksinizki ping atılıyor ne nslookup görüyor ip nizi çözüyor...
Ama Hala Giremiyorsunuz... ???
Sisteminizde ADSL Modeminiz varsa ve tabiki önünde firewall yoksa... ( Airties için tarif ediyorum )
* adsl modeninizin yönetim ekranına girin
* NAT -> Port yönlendirme
* hedef IP adresi kısmına irc programını kurduğunuz bilgisayarın İç IP ( LAN IP ) Giriniz ( örn: 192.168.0.2 )
* hedef portu ve lan portu kısmınada 6667 yazın
* 6667 den dah afazla port girmek isterseniz 666 - 6668 - 7000 vb. hepsi için tek tek kural yazın
Kaydedin modemi kapatıp açın
evet şimdi başka bir bilgisayardan mirc kurarak /server irc.domainadınız.com yazıp entere bastıgınızda kendi irc sunucunuza girmiş olacaksınız
bilgisayarınıza kurduğunuz IRCXPro programının konsolundan da sunucunuzun ayarlarını yapabilirsiniz.
IRCXPro deme versiyondur 10 user kotası vardır satın alarak sonsuz kullanıcı olarak kullanabilirsiniz.
Hayırlı olsun...