SİSTEM DOKTORU

www.sistemdoktoru.com
     Powered By IKOVAN
SİSTEM DOKTORUna hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA
ikost hosting

Belediyede İşlemler Durdu - Ağ Sorunu

Son Mesajınız 21-11-2009, 17:47 iozcan tarafından gönderildi. 3 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  22-08-2009, 4:49 62715

Belediyede İşlemler Durdu - Ağ Sorunu

Merhabalar Arkadaşlar Son 3-4 gündür ağımızda bir sorun var anlayamadım ama yani 4 kişi 4 koldan araştırıyoruz ama bir gelişme yok. ağdaki yazıcıları kullanıcılar göremiyor görmek için her seferinde restart atmak gerekiyor ağdaki kullanıcılar(pc'ler)de birbirini görmüyor. bu konuda ne yapabilirim format attık switchleri değiştirdik. internetten saldırı geliyor diye neti keserek ağı kullandım ama hiçbirşey değişmedi internet 4MB var ve hızımız birhayli iyi 300-400 ile indiriyoruz ancak local network yani çalışma grubundaki pcler birbirini görmüyor ve yazıcılar görünmüyor ki tüm birimlerinde yazıcıya ihtiyacı olduğundan elimiz kolumuz bağlı duruyoruz böyle bir sorun yaşayıp çözmüş kişiler olabileceğini düşündüm.. Yardımlarınızı Bekliyorum...
    Etiketi :,,
  •  01-09-2009, 4:24 62743 Cevap 62715

Cevap : Belediyede İşlemler Durdu - Ağ Sorunu

arkadaşlar hiç yardım edebilecek yok mu :(
  •  01-09-2009, 13:44 62745 Cevap 62743

Merhaba.

Öncelikle yapınız hakkında çok bir bilgim yok fakat ilk aklıma gelen alman.nab virüsünden dolayı sisteminizde bu sıkıntıyı yaşıyor olabilirsiniz. 

bunun için ağı dinlemeniz gerekli. ilk olarak tüm sistemlerin sp güncellemelerini kontrol edin. virüs programının tüm updatlerini yapıp sistemleri mutlaka rmalman ve rmsality ile gücenli moodda taratın. virüs programının updatelerini tamamlayın. ve yine güvenli modda norman antiwalware ile sistemleri taratın. bu işlemler sırasında sistemler ağda olmasınlar. 

ethernal gibi 3.parti yazlımlar ile ağı izleyerek bu sıkıntıya neden olan bilgisiyarıda bulabilirsiniz.

bu arada swishe yanlış takılmış bir kabloda swishin loop yapmasına neden oluyor olabilir. 

dediğim gibi sisteminizi biraz ayrıntılı olarka anlatırsanız en sağlıklı şekilde sorun hakkında yardımcı olmya çalışayım 

•  21-11-2009, 17:47 62870 Cevap 62715

akılıının birisi herhangi bir switch den çıkan kabloyu yine aynı swiche yada başka bir switch e bağlamış
  • RSS haberlerini XML olarak görüntüle

info@ikovan.com